../Back

Description New green building office development
Location
Val De Grace, Pretoria
Client
South African National Road Agency
Size 8500m2

architecture [Built work +2000m2] SANRAL Head Office The building is a “Connector” like a road network linking three wings of office and support space, allowing for easy and visible interdepartmental communication as well as clear definition of public and private spaces.

Sanral's flat departmental structure, with all departments having equal status in the organization results in the 3 main departments all being located on the 1st floor. The support services and public interface spaces have been located on the Ground floor under the various office wings.

The ground floor spaces connect to planned outdoor areas, with canteen and boardrooms opening onto landscaped terraces.

Energy efficiency is a driving force in the design resolution which has been approached using a high performance building envelope of the building including a “green” roof and full sun screening and double glazing.

  2013
Activate wins
Fulton Award Building Structure - Architectural Concrete
View the Concrete Society web site
2013 Fulton Award Winner: Building Structure Commendation: Architectural Concrete
  2012 Activate awarded
Green Star

4 star rating for best practice from the
Building Council of South Africa
View the Green Building
Council web site

GBCSA 4 star design rating
  2012
Activate wins South
African Property Owners Association Award

for Innovate Excellence
for Office Developments for SANRAL HQ
View the SAPOA web site
South African Property Owners Associatio

Telephone: 011 788 8095 email © activate architects 1997- 2017
activate architecture is a B-BBEE Level 2 contributor